Najava izobraževanja za občine

Geodetska uprava Republike Slovenije organizira izobraževanje na temo Transformacija v novi koordinatni sistem – prostorski podatki z novimi koordinatami?

Spoštovani!
 
Geodetska uprava Republike Slovenije v okviru projekta  Transformacija v novi koordinatni sistem organizira izobraževanje na temo transformacij tudi za zaposlenim na občinah, ki pri svojem delu uporabljajo prostorske podatke in upravljavce gospodarske javne infrastrukture.
 
Naslov izobraževanja je:
Transformacija v novi koordinatni sistem – prostorski podatki z novimi koordinatami?
 
Zakaj je udeležba na izobraževanju priporočljiva za zaposlene na občinah, ki pri svojem delu uporabljajo prostorske podatke in upravljavce gospodarske javne infrastrukture?
Zakon o državnem geodetskem referenčnem sistemu, ki je bil sprejet leta 2014 (ZDGRS, 2014), je določil nov državni geodetski referenčni sistem ter naloge in pristojnosti za njegovo vzpostavitev, vodenje in vzdrževanje.
 
Hkrati pa je zakon opredelil tudi transformacijo podatkov iz vseh uradnih evidenc v novi koordinatni sistem D96/TM.

Do konca leta bo Geodetska uprava transformirala v novi koordinatni sistem tudi podatke zemljiškega katastra in katastra stavb.
V nov koordinatni sistem bo potrebno transformirati tudi vse ostale prostorske podatke.
V teku je torej "poslavljanje" od starega koordinatnega sistema D48/GK, zato je potrebno spoznati novega. In kaj to pomeni za prostorske podatke in vse nas, ki se dnevno srečujemo z njimi?
 
Izobraževanje bo potekalo
7 decembra 2018, od 9. do 12. ure,
v prostorih Inženirske zbornice Slovenije,
Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana.
 
Izobraževanje bo brezplačno, obvezna je prijava zaradi omejenega števila udeležencev.
Prijavite se lahko preko spletnega obrazca.
Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 0590 96 684 ali pišete na elektronski naslov marijana@digidata.si.
 
Vabilo na izobraževanje se nahaja v priponki tega sporočila.
 
Veselimo se vaše udeležbe!