InGeoCloudS

Geološki zavod Slovenije sodeluje v evropskem projektu "INspiredGEOdataCLOUDServices".

Cilj projekta INspired GEOdata CLOUD Services (InGeoCLOUDS) je prikazati izvedljivost infrastrukture v oblaku skupaj s potrebnimi storitvami za zagotavljanje nemotenega dostopa do geoprostorskih informacij javnega sektorja. Ta vrsta informacij ima zanimive lastnosti, kot so velikost razpoložljivih podatkov, obstoječih metapodatkov (v skladu z evropsko direktivo INSPIRE) in trenutno razpoložljivost povezanih storitev, ki se jih lahko premakne v oblak.

Poleg osnovnih storitev v oblaku je cilj projekta tudi izdelava bolj inteligentnih storitev z uporabo in povezavo podatkov, združenih v oblaku. Na podlagi pridobljenih izkušenj bo projekt zagotovil smernice za podporo partnerjev in drugih interesnih skupin javnega sektorja pri njihovih prizadevanjih, da se premakne več svojih storitev in podatkov v oblačno infrastrukturo. Določene bodo potrebne zahteve infrastrukture, ki bo izbrana kot gostitelj, ter storitve za podporo prenosu javnih geopodatkov v računalništvo v oblaku.

Več informacij o projektu >>>tukaj<<< in >>>tukaj<<<.

Contact Data

  • Address: Zemljemerska ulica 12, Ljubljana, Slovenia

  • Phone: 00386 1 478 48 00

  • Email: Contact form

Evropski sklada za regionalni razvoj

The investment is co-financed by the Republic of Slovenia and the European Union from the European Regional Development Fund.